Zesde leerjaar

Muzodag ‘Het bos’

Onze muzodag stond vandaag in het teken van het bos. Er stonden heel wat creatieve activiteiten gepland.

Bij de kleuters stond er een spannende poppenkast op het programma die zeer aandachtig gevolgd werd door onze kinderen.

In het lager konden de kinderen kiezen uit een brede waaier aan activiteiten. Er werd aan yoga gedaan, gezongen, gedanst, geschilderd op muziek, geklommen en geklauterd, creatief aan de slag gegaan met herfstmateriaal, getimmerd, raadsels opgesteld en een heuse Fabeltjeskrant gemaakt.

Al onze leerlingen genoten van deze activiteiten.

Via onderstaande link kan je de foto’s bekijken.

https://drive.google.com/drive/folders/1APPIjwpQUMEZpDACph0Vz_LXekd2ftjH

Sneeuwklassen 27.01.2019

Hallo

 

Hier weer een update vanuit Peio.

De bingoavond verliep heel rustig gisteren en toen we in ons bed kropen vielen we allemaal snel in slaap. Dat kan ook niet anders na de vermoeiende reis en de eerste stapjes op de latten.

Vanmorgen was iedereen fris en monter om er een fijne dag van te maken. Na het ontbijt werden de skigroepen ingedeeld en vertrokken we naar de piste. We stonden een ganse dag op de latten en dat was ook best vermoeiend. Maar met vallen en opstaan, lukte het iedereen om naar beneden te glijden. Het werd een avontuurlijke dag want iedereen ging met de gondel naar boven om daar verder te oefenen. En op 2000 meter hoogte is het uitzicht natuurlijk prachtig.

Na het skiën werd er zojuist goed gesmuld van al het lekkers dat we van jullie meekregen. Bij deze nog eens bedankt aan iedereen die iets meegaf!

Nu staan de kinderen onder de douche en schrijven ze kaartjes voor het thuisfront. Na het avondeten spelen we vier-op-een-rij en dan zit dag twee er weer op.

Ondertussen amuseert iedereen zich goed en hebben we nog geen zieken. We gaan dit zo houden! ?

Lieve zoen van ons allemaal en tot morgen.

Sneeuwklassen 26.01.2019

Hallo iedereen

Onze eerste dag zit er bijna op.

Gisterenavond vertrokken we vol goede moed naar Peio. Iedereen was een beetje zenuwachtig maar eenmaal vertrokken, zat de sfeer er goed in.

We keken een filmpje, lazen wat, speelden een spelletje of babbelden gezellig met elkaar. Rond 23.00 uur hielden we halt om de benen te strekken en om een sanitaire stop te maken. Daarna gingen de lichten  uit en waren sommige kinderen snel in dromenland. Over het algemeen sliep iedereen redelijk goed.

Vanmorgen rond half zeven werden we wakker en iets later stonden we stil… Waarschijnlijk was er ergens een ongeval gebeurd en het duurde twee uur vooraleer we verder konden rijden. Uiteindelijk kwamen we rond kwart voor één vanmiddag aan op onze bestemming. We mochten dadelijk aan tafel en iedereen genoot van de lekkere maaltijd.

Na het middageten werd de bus uitgeladen en installeerden we ons in onze kamers. We trokken onze skikledij aan en gingen vervolgens onze skischoenen passen.

Dan was het eindelijk zover: de eerste stappen op de latten. Na een uurtje gleed iedereen al rustig een stukje naar beneden.

Nu staat iedereen onder de douche en om 18.30 gaan we terug eten. Daarna is het bingoavond en rond 21.00 uur kruipen we onder de wol. Waarschijnlijk zal iedereen snel in dromenland zijn.

Op de fotopagina van de website vinden jullie straks al enkele sfeerfoto’s!

 

Dikke knuffels van ons allemaal en tot morgen!

 

Sneeuwklassen

Vanavond is voor de leerlingen van het zesde het grote moment aangebroken: ze vertrekken op sneeuwklassen!

Iedereen kan hun avonturen volgen via onze website.  Ook zullen we elke dag enkele foto’s plaatsen om jullie op de hoogte te houden!

Eerste schooldag

We zijn er aan begonnen! Met een brede glimlach op hun gezicht kwamen onze leerlingen vanmorgen op school aan. Ze zijn helemaal klaar om er een fijn schooljaar van te maken.

Hieronder kan u al de eerste foto’s van dit schooljaar bekijken.

Deze inhoud is op dit moment helaas niet beschikbaar. Neem contact op met de beheerders van deze site, zodat zij de betreffende plugin kunnen controleren.
CIRCUS Zeppolini

Wij zijn nog steeds aan het nagenieten van de prestaties van al onze kleine en grote artiesten. Nogmaals een dikke proficiat aan iedereen die er mee een succes van maakte. Via onderstaande link kan u de video bekijken met fragmenten van zowel vrijdag als zaterdag. Nog een bedankje richting onze twee cameramannen Jos Vanbergen en Dirk Devleeschouwer!

Je kan het filmpje bekijken via: https://youtu.be/gi0mM07SoNY

Indien je wil, kan je het ook downloaden zodat je het zelf ook hebt. Let op: het is een bestand van 5gb. Downloaden kan via: https://drive.google.com/drive/folders/1QJ-ZwB2maj9VKMBWUigQQn0qNCNFidH_

Schulensmeer met Natuurpunt

Woensdag gingen de leerlingen van het zesde naar het Schulensmeer. Daar gingen ze samen met Natuurpunt takken opruimen om zo vogels die in het gras broeden wat meer open ruimte te geven. Zo kunnen ze zich veiliger voelen omdat ze roofdieren van verder zien aankomen. Het werd een fijne en actieve voormiddag. De foto’s zijn te bekijken via onderstaande link.

https://drive.google.com/drive/folders/1e7XRi135ni5xa326enOFosQqKHBDUIBu

Sneeuwklassen donderdag 1 maart 2018

Hallo

Hier weer meer nieuws uit Pejo.

Gisterenavond hebben we ons goed geamuseerd tijdens de playback. Elf groepen traden op en gaven het beste van zichzelf. Onder de elf groepen waren er zes van Donk en ze deden het allemaal heel goed, ondanks de plankenkoorts die sommigen hadden. Uiteindelijk kan er maar één winnaar zijn… behalve gisteren dan. Onze jury had een gedeelde eerste plaats voor maar liefst drie groepen en daaronder was er eentje van Donk. Renéé, Ode, Helin en Allysa behaalden de gedeelde eerste plaats. Ze gaven een schitterend optreden weg! Toch ook een dikke pluim voor onze andere groepen want zij deden het ook super!

Deze morgen lag iedereen nog in dromenland toen we hun gingen wekken. Eenmaal aan de ontbijttafel hadden ze hun positieve energie terug gevonden. Dat was nodig want vandaag stonden er weer twee skilessen op het programma. Iedereen glijdt ondertussen gezwind van de berg af. Wat nog belangrijker is, is dat iedereen er nog volop van geniet ondanks de soms stramme spieren, de opkomende vermoeidheid en de af en toe opkomende heimwee. Sommige kinderen beginnen mama en papa nu toch wel te missen maar na wat ‘peptalk’ en een knuffel gaat het beter en kan er terug gelachen worden.

Het kort nu echt af want morgen is onze laatste dag in Pejo. Met pijn in het hart nemen we dan afscheid van dit gezellige dorpje en de mooie besneeuwde bergen. Toch zijn we ook blij dat we iedereen in Donk en omstreken weer zullen terugzien. De mama’s en papa’s zijn ongetwijfeld ook aan het aftellen.

Vanavond staat er eerst nog onze fuif op het programma en morgen gaan we voor- en namiddag nog skiën. Na het avondeten vertrekken we dan richting Donk.

 

Tot gauw!

https://drive.google.com/drive/folders/1i5Rdl1LBEeyxTXI4lXlGkaekZBJAMck3

 

Afscheidsfilm 6e leerjaar

Voor onze afscheidnemende leerlingen die naar het secundair onderwijs gaan, hebben we een afscheidsfilm gemaakt van hun periode in ‘De Zeppelin’ in Donk.

U kan het filmpje bekijken via onderstaande link.

https://drive.google.com/drive/folders/0BxGzOtzgoNENVmh3NE5FQWpGRkk

Afscheid 6e leerjaar

Gisteren namen we plechtig afscheid van onze kinderen van het 6e leerjaar op een heuse receptie.

De kinderen gaven hier het beste van zichzelf met verschillende acts. Ook kregen ze hier hun getuigschrift van de basisschool en blikten we samen met hen en de ouders terug op de voorbije jaren.

We hebben gemerkt dat ze klaar zijn voor het secundair onderwijs.

We zullen hen vanaf september missen op onze school en wensen hen heel veel succes in hun verdere leven.