Vrije Basisschool "De Zeppelin" Donk
Verslagen ouderraad
Verslagen ouderraad

Jullie hadden nog een aantal verslagen van de ouderraad tegoed.

Veel leesplezier.

Wij zoeken met de ouderraad ook versterking. Interesse? Stuur dan een mailtje via ouderraad@dezeppelindonk.be

Eerste schooldag

Met heel veel plezier ontvingen we onze leerlingen op school vanmorgen. Met een lach en een traan werd het nieuwe schooljaar aangevat.

Foto’s kan je bekijken via onderstaande link:

https://drive.google.com/drive/folders/1bMGJjWirwGcnGcDVJQ_svH_BBf99d00-

 

Agenda school
Agenda school

Aangezien we met onze school vanaf dit jaar geen gebruik meer maken van Gimme, is de Gimme kalender ook niet meer beschikbaar.
We gebruiken vanaf nu een oplossing via Google totdat de agenda via Questi beschikbaar is, later dit schooljaar.

U kan de agenda vinden op de homepagina van onze website. Er is ook de mogelijkheid om hem toe te voegen aan uw eigen agenda. Zo bent u steeds op de hoogte van alles wat er in onze school op de planning staat!

Schoolreglement 2020-2021
Schoolreglement 2020-2021

Het schoolreglement voor het schooljaar 2020-2021 staat vanaf nu op de website.
Je kan het vinden op de volgende pagina: Informatiebrochure en schoolreglement

Je kan het ook rechtstreeks downloaden via deze link

Fluotraktatie ouderraad

Maandag werden onze kinderen getrakteerd op een lekker ijsje omdat ze weer flink hun fluovestjes gedragen hebben het afgelopen schooljaar. Het was weer lekker smullen! Een dikke dankjewel aan onze ouderraad!

U kan de foto’s bekijken via onderstaande link!

https://drive.google.com/drive/folders/15gIXrgmlj0uNvjjzsAiZLiLZOsanp_79

Grootouderfeest

Onze kleuters hebben er samen met hun juffen weer een prachtig grootouderfeest van gemaakt.

Geniet mee via onderstaande link!

https://drive.google.com/drive/folders/1RRyFT-8lMJ2848xeApUicXUeLCyPYYgW

Sneeuwklassen 30.01.2020

Hallo

Hier ons laatste bericht uit Pejo. Morgen wordt het een drukke avond na het skiën en zal er geen tijd zijn om een bericht te posten.

Gisteren hebben we een heel mooie avond beleefd. Acht groepen gaven het beste van zichzelf tijdens de playbackshow. Eigenlijk moeten we de naam veranderen in ‘Donk and Herk got talent’… want wat een talent hebben we gezien! Bij momenten was het hilarisch en moesten we lachen tot de tranen van onze wangen rolden. Op andere momenten was het muisstil en kwamen er tranen van emotie. In één woord: prachtig! De jury had een moeilijke taak om een winnaar te kiezen en uiteindelijk werd het een ex-aequo tussen drie groepen. Van Donk stonden Yannick en Jens op het podium. Maar ook de anderen deden het heel goed!

Vandaag hebben we weer een ganse dag geskied onder een stralend zonnetje. En het ging alweer heel wat beter. Alle groepen zijn ook in het funpark geweest, iets waar ze heel erg naar uitkeken. Iedereen, zonder uitzondering, doet het uitstekend. Ook de kinderen die al geskied hadden, hebben deze week heel wat bijgeleerd. Iedereen tevreden dus.

Morgen gaan we nog een ganse dag skiën. Daarna gaan we onder de douche, pakken we onze valies en na het eten hopen we rond zeven uur te vertrekken.

De meeste kinderen willen graag nog wat blijven omdat ze zich zo amuseren maar van de andere kant zijn ze ook heel blij om weer naar huis te gaan.

Maar eerst nog één van de hoogtepunten: onze fuif!

Heel veel groeten en tot zaterdagmorgen!

Sneeuwklassen 29.01.2020

Goede avond

 

Vandaag konden we wat langer slapen want er werd niet geskied. Die extra slaap kwam als geroepen want na drie vermoeiende skidagen zijn we toch wat moe.

Maar rustdag wil niet zeggen dat we niets te doen hebben. Integendeel. Zowel voormiddag als namiddag stond er een activiteit op het programma.

Voormiddag hebben we een wandeling gemaakt naar ‘Baita tre larici’, het ‘café aan de drie lorken’. Er waren niet alleen drie lorken te zien, maar ook paarden, ezels en buffels. Maar het mooiste was een pasgeboren buffeltje. Die kon natuurlijk rekenen op veel ah’s en oh’s! Nadat we bij de dieren geweest waren, gingen we naar het cafeetje en daar kregen we een lekkere warme choco of een watertje met een muntsmaak. En de sfeer werd verzorgd door Jens en Juan. Zij lieten hun gitaarkunsten zien en kregen ook van het personeel een applausje.

Na het middageten hielden we platte rust en daarna namen we de gondel naar Pejo 3000. Dat werd een hele belevenis. We waanden ons op het dak van de wereld. We speelden er ook in de sneeuw, wat heel leuk was met de verse laag sneeuw van gisteren.

Alweer een superleuke dag dus. En hij is nog niet ten einde want vanavond staat de playbackshow op het programma. Dat wordt ook weer plezant.

Jullie zien het… we amuseren ons nog steeds!

 

Heel veel knuffels van ons allemaal en tot morgen.

 

Sneeuwklassen 27.01.2020

Buona sera

Met ons gaat alles nog heel goed. We hebben het nog steeds naar onze zin. Na dag drie beginnen we ons hier ook helemaal thuis te voelen. We kennen het hotel, weten de weg naar de skilift, hebben al wat routine in het aandoen van de skischoenen, genieten van het lekker eten… kortom alles loopt zoals we het willen.

Het ‘vier-op-een-rij-tornooi’ was ook heel fijn gisterenavond. We speelden anderhalf uur lang verschillende wedstrijden tegen verschillende kinderen. De finale wordt vanavond gespeeld door twee leerlingen van Herk. We laten  het niet aan ons hart komen want wij doen de olympische leuze alle eer aan: meedoen is belangrijker dan winnen!

Vandaag hebben we weer twee skilessen gehad en voormiddag was een stralende zon weer van de partij. Het gaat fantastisch goed vooruit! Onze kinderen skiën rond alsof ze nooit iets anders gedaan hebben. Links en rechts wordt er al eens gevallen maar dat deert ons niet. Het plezier straalt van alle gezichten af en dan zijn wij, leerkrachten, heel gelukkig.

Vanavond is het casinoavond en daarna zullen we weer slapen als roosjes.

Heel veel groetjes van ons voor iedereen in Donk en omstreken.

 

Sneeuwklassen 26.01.2020

Hallo

 

Hier meer nieuws uit Pejo.

Onze tweede dag zit er bijna op. Vanmorgen lag iedereen nog goed te slapen toen we hen om half acht gingen wekken. Toch zaten onze kapoenen een half uurtje later fris en monter aan de ontbijttafel. En ze hadden grote honger… cornflakes, yoghurt, broodjes, croissants,… alles ging goed binnen. Ze hadden dus genoeg energie binnen voor de eerste echte skilessen.

De groepen werden ingedeeld en de kinderen gingen met hun skileraar aan de slag. De twee groepen met gevorderden gingen dadelijk met de lift naar boven om hun techniek bij te schaven.

De drie beginnersgroepen gingen ook naar boven en bleven daar op de oefenpiste om hun eerste oefeningen te doen. Iedereen was heel enthousiast. Onder een stralend zonnetje werd er duchtig geoefend. Ook namiddag oefenden we verder. De zon was niet meer van de partij maar dat deerde ons niet.

Als kers op de taart zagen we drie mooie hertjes onder de lift.

Moe maar voldaan kwamen we terug in het hotel en deden we ons tegoed aan al het lekkers dat we meekregen van jullie. Langs deze weg nog eens een dikke dankjewel hiervoor!

Na de bingoavond van gisteren staat vanavond ons ‘vier-op-een-rij-tornooi’ op het programma. Plezier verzekerd!

Eerst nog douchen en eten. Vanmiddag werd er trouwens ook weer goed gesmuld: verse hamburger en overheerlijke frietjes.

Heel veel lieve groetjes van ons.