Berenklasje

Muzodag ‘Het bos’

Onze muzodag stond vandaag in het teken van het bos. Er stonden heel wat creatieve activiteiten gepland.

Bij de kleuters stond er een spannende poppenkast op het programma die zeer aandachtig gevolgd werd door onze kinderen.

In het lager konden de kinderen kiezen uit een brede waaier aan activiteiten. Er werd aan yoga gedaan, gezongen, gedanst, geschilderd op muziek, geklommen en geklauterd, creatief aan de slag gegaan met herfstmateriaal, getimmerd, raadsels opgesteld en een heuse Fabeltjeskrant gemaakt.

Al onze leerlingen genoten van deze activiteiten.

Via onderstaande link kan je de foto’s bekijken.

https://drive.google.com/drive/folders/1APPIjwpQUMEZpDACph0Vz_LXekd2ftjH

Eerste schooldag

We zijn er aan begonnen! Met een brede glimlach op hun gezicht kwamen onze leerlingen vanmorgen op school aan. Ze zijn helemaal klaar om er een fijn schooljaar van te maken.

Hieronder kan u al de eerste foto’s van dit schooljaar bekijken.

Deze inhoud is op dit moment helaas niet beschikbaar. Neem contact op met de beheerders van deze site, zodat zij de betreffende plugin kunnen controleren.
CIRCUS Zeppolini

Wij zijn nog steeds aan het nagenieten van de prestaties van al onze kleine en grote artiesten. Nogmaals een dikke proficiat aan iedereen die er mee een succes van maakte. Via onderstaande link kan u de video bekijken met fragmenten van zowel vrijdag als zaterdag. Nog een bedankje richting onze twee cameramannen Jos Vanbergen en Dirk Devleeschouwer!

Je kan het filmpje bekijken via: https://youtu.be/gi0mM07SoNY

Indien je wil, kan je het ook downloaden zodat je het zelf ook hebt. Let op: het is een bestand van 5gb. Downloaden kan via: https://drive.google.com/drive/folders/1QJ-ZwB2maj9VKMBWUigQQn0qNCNFidH_

Kijkdag kleuters en 1ste leerjaar

Woensdag 30 augustus tussen 17.00 uur en 19.00 uur zijn de kleuters en de leerlingen van het eerste leerjaar welkom om een kijkje te komen nemen in hun nieuwe klas en om kennis te maken met de juffen!

Maandthema sociale vaardigheden: Sorry zeggen.

De leerlingen van het zesde leerjaar gingen vandaag langs in de klassen van het lager om het nieuwe maandthema voor te stellen: “Leren ‘sorry’ ‘zeggen”. Ze deden dit op een originele manier. Ben je benieuwd? Klik dan op volgende link:

Deze inhoud is op dit moment helaas niet beschikbaar. Neem contact op met de beheerders van deze site, zodat zij de betreffende plugin kunnen controleren.

 

Carnaval

De laatste vrijdag voor de krokusvakantie hielden we onze jaarlijkse carnavalstoet.

Het was een bonte menigte die door de straten van Donk liep en onze leerlingen vonden het weer heel leuk!

Deze inhoud is op dit moment helaas niet beschikbaar. Neem contact op met de beheerders van deze site, zodat zij de betreffende plugin kunnen controleren.

 

Grootouderfeest

Vandaag werden de grootouders van onze kleuters gevierd tijdens het grootouderfeest. Het werd een mooie voorstelling met als thema ‘Diep in de zee’. De kleuters hadden mooie dansjes in petto die de juffen hen aanleerden. De grootouders genoten van een spetterend optreden en onze kleuters waren zo fier als een gieter. Iedereen tevreden naar huis na een mooie dag! Je kan de filmpjes bekijken via volgende link:

https://drive.google.com/drive/folders/0B_2kCt9nzOBwY2I5Vy1Ia1ptOG8

Sint en piet op school.

Wat een leuke dag werd het vandaag!

Het begon vanmorgen met het bezoek van ‘Sint en piet’. Papa Kristof kwam met de tractor de speelplaats opgereden en achter de tractor hing een lange aanhangwagen. Op die aanhangwagen zaten sinterklaas en zwarte piet en ze hadden de ganse aanhangwagen volgeladen met speelgoed voor de speelplaats. Iedereen was benieuwd naar wat ze bij hadden. De leerlingen van het zesde mochten een handje toesteken bij het uitladen en kregen daarna van de sint een uitnodiging om naar de pietenschool te gaan!

Dan was het tijd voor een bezoek aan elke klas. Dat was zoals steeds heel fijn. Er werd gezongen, muziek gemaakt, gelachen en gedanst. Alle kinderen straalden en niemand was bang.

Elke klas ging ook een kijkje nemen bij het speelgoed van de sint en tijdens de speeltijden werd er heel fijn gespeeld en heel veel plezier gemaakt!

Dank u wel sint en piet! Dank u wel iedereen die onze wafelverkoop heeft gesteund! Dankzij jullie zullen we nog veel plezier beleven en fijn samenspelen tijdens de speeltijden.

Wie de foto’s wil bekijken, kan dit via onderstaande link:

https://drive.google.com/drive/folders/0B_2kCt9nzOBwOWdOVjVZSlBkTjg

 

Voorleesweek

Naar aanleiding van de voorleesweek zijn de kinderen van het 6e leerjaar in de kleuterklassen gaan voorlezen. De kleuterjuffen zorgden voor de leuke prentenboeken. De kleuters waren heel enthousiast, net zoals de zesdejaars.

img_2872 img_2880 img_2885 img_2892

Alle foto’s vind je door te klikken op de link hieronder

https://drive.google.com/drive/folders/0BxGzOtzgoNENME9RN3lNZXJqSWc

Eerste schooldag

Wij zijn er vandaag allemaal met veel zin en goede moed ingevlogen.

De foto’s van de eerste schooldag kan u nu al bekijken via de website!