Sneeuwklassen 01.02.2017

Hallo

Wat een mooie avond beleefden we gisteren! De monitoren organiseerden een fakkeltocht en als toetje bleven de sneeuwvlokken ons de ganse tijd vergezellen. Een prachtig decor voor een gezellige wandeling. De kinderen hielden beurt om beurt de fakkels vast en genoten van de wandeling in het donker. Toen we in het hotel aankwamen stond de warme choco klaar. Daarna was iedereen snel in dromenland en toen we vanmorgen de kamers binnen gingen sliep de helft nog steeds heel vast.

Vandaag was een rustdag zonder skilessen. Na het ontbijt gingen we op pad voor een avontuur, namelijk met de grote gondel naar de top op 3000 meter. Het was nog steeds aan het sneeuwen dus het uitzicht viel wat tegen. Maar onze leerlingen lieten het niet aan hun hart komen en genoten van de trip. Boven op de top stonden we met onze voeten in een pak verse sneeuw, zo’n 25 cm. De sneeuwballen vlogen in het rond en er werd heel wat plezier gemaakt. Op de top was het op vraag van de kinderen ‘mannequin-challenge’ met als thema ‘sneeuwballengevecht’. Muisstil was het, wij op de top met alleen maar het geluid van de camera en het fototoestel! Een kippenvelmoment!

Dan gingen we terug naar beneden en was het tijd om te gaan winkelen. Na het middagmaal hielden we een uurtje platte rust.

Namiddag namen we de kleine gondel tot op 2000 meter en toen was het tijd om ons helemaal te laten gaan in de verse sneeuw. Er werden sneeuwmannen gemaakt, sneeuwmuren opgetrokken om kampen te maken en natuurlijk was er een onvermijdelijk sneeuwballengevecht. Dat was pas sneeuwpret! Meester Jonas kreeg het ook hard te verduren van zijn (b)engeltjes…

Hier het relaas van de dag van de volgende kamer.

” We hebben een half uur langer mogen slapen omdat het een vrije dag was. De sneeuw was hoog deze morgen. We zijn tot aan de liften gewandeld om daarna 3000 meter omhoog te gaan. Staf werd even wat duizelig maar dat ging snel over. We hebben klasfoto’s getrokken langs de lift. We zijn naar beneden gegaan en hebben snoepjes en souvenirs gekocht. We hebben kip met aardappelen gegeten, dat was lekker. Daarna was het één uur platte rust. Na de platte rust zijn we naar boven gegaan en hebben we een sneeuwballengevecht gehouden. Iemand was overgestapt naar het kamp van Herk. Héctor en Warre kregen een sneeuwbal tegen hun gezicht van Luka. En Sam van Thibe. Het was leuk! We hebben een vieruurtje gegeten en hebben een douche genomen. Seffens is het Play-back!” Groetjes van Warre, Héctor, Sam en Staf.

Zoals je kan lezen vinden we het nog steeds heel leuk hier maar af en toe missen we jullie wel. Daarom sturen we heel veel knuffels voor iedereen en ook voor onze vrienden en leerkrachten op school!

Tot morgen.