Sneeuwklassen dag1: zaterdag 05.03.2016

Hallo vrienden van De Zeppelin

 

Onze eerste dag van de sneeuwklassen is bijna voorbij en het is een voltreffer geworden!

Gisterenavond vertrokken we rond 21.00 uur richting Oostenrijk. Er vloeiden enkele traantjes in de bus en ook bij de achterblijvers. In de bus waren de traantjes snel verdwenen. Zodra iedereen geïnstalleerd was, werd het een gezellige drukte. Het was het begin van een groot avontuur.

Nadat we naar een film keken, hielden we halt om naar het toilet te gaan. Eens terug in de bus gingen de lichten uit en het werd snel heel stil. De spanning viel van de schouders af en iedereen kon toch wel wat slapen. Rond 7.00 uur werden we wakker en zagen we dat we niet meer ver moesten rijden. De eerste sneeuw was te zien en de spanning ging weer de hoogte in.

Rond 9.00 uur kwamen we veilig aan in Sankt Martin. We brachten onze koffers naar binnen en dan kon het avontuur beginnen.

Onder een stralende zon maakten we een wandeling in het dorp en langs de skipistes. Er ligt niet zo heel veel sneeuw maar genoeg om een fijne week tegemoet te gaan. Eenmaal terug in het hotel konden we naar de kamers en dan was het tijd voor een lekker middagmaal.

Daarna was het tijd voor onze eerste stappen op de ski’s. We pasten onze schoenen, kregen onze skilatten en gingen naar de piste. Daar kregen de beginners de eerste kneepjes van het vak aangeleerd en namen onze gevorderden de lift naar boven. Dankzij onze goede monitoren ging het verbazend goed vooruit. Iedereen gleed al rustig naar beneden en we leerden ook al hoe we moeten stoppen. Niemand bleef achter en het enthousiasme groeide zienderogen! Moe maar voldaan keerden we terug naar het hotel en smulden we van lekkere cake.

Nu staat iedereen onder de douche en dan is het tijd voor het avondeten. Vanavond houden we onze bingo avond en kruipen we op tijd onder de wol.

Zoals jullie kunnen lezen… het was een geslaagde eerste dag. Morgen krijgt dit vast en zeker een fijn vervolg!

Heel veel knuffels van onze kapoenen!

PS. De foto’s kunnen jullie vinden op de fotopagina van het zesde leerjaar.

https://drive.google.com/a/dezeppelindonk.be/folderview?id=0B_2kCt9nzOBwTDZPUUFIbExMckE&usp=sharing&tid=1Wue6vmJw1vLjT7hdxuw1T1yKsuMfvmYsA1NWhI8K_LY