Twitter response:
Viering juf Marina

Gisteren hebben we juf Marina in de bloemetjes gezet om haar te bedanken voor haar jarenlange inzet voor onze school.

https://drive.google.com/drive/folders/1ZWv3rkWMJRABemoFq5DBd_nsz2QmSy6_

Duiveltjesdag

Onze kinderen maakten er gisteren op ‘duiveltjesdag’ een kleurrijk festijn van.

https://drive.google.com/drive/folders/1hajyUDGEPEgTgzQA66IxtOaUiBVJrWfI

Traktatie ijsjes door de ouderraad

Vandaag werden alle kinderen van onze school getrakteerd op een ijsje door de ouderraad. Zij zijn trots op onze leerlingen omdat ze zo flink hun fluovestjes en fluohoezen dragen. Onze ouderraad wil zich ook volgend schooljaar blijven inzetten op het dragen van fluo!

Alvast bedankt vanwege alle kinderen voor dit lekker ijsje!

https://drive.google.com/drive/folders/1YUSq7LMIWwC5ip1w3jD_zxJC-KWfnwJy

CIRCUS Zeppolini

Wij zijn nog steeds aan het nagenieten van de prestaties van al onze kleine en grote artiesten. Nogmaals een dikke proficiat aan iedereen die er mee een succes van maakte. Via onderstaande link kan u de video bekijken met fragmenten van zowel vrijdag als zaterdag. Nog een bedankje richting onze twee cameramannen Jos Vanbergen en Dirk Devleeschouwer!

Je kan het filmpje bekijken via: https://youtu.be/gi0mM07SoNY

Indien je wil, kan je het ook downloaden zodat je het zelf ook hebt. Let op: het is een bestand van 5gb. Downloaden kan via: https://drive.google.com/drive/folders/1QJ-ZwB2maj9VKMBWUigQQn0qNCNFidH_

Wedstrijd Technopolis 5de

Onze leerlingen van het vijfde hebben meegedaan aan een wedstrijd waarmee ze een bezoek aan Technopolis kunnen winnen. Eerst leerden ze hoe onze hand in elkaar zit en hoe het komt dat onze hand bepaalde dingen doet. Daarna werd hun technisch talent aangesproken en moesten ze zelf een werkende hand maken. Het resultaat kan je bekijken via onderstaande link.

https://drive.google.com/drive/folders/1QpiaAzrHDrr4zXIl1dMulR_tVH4nkqXJ

Viering van het brood

Gisterenavond kwamen onze eerste communicanten samen in de kerk voor de viering van het brood. De foto’s kan je bekijken via onderstaande link.

https://drive.google.com/drive/folders/1k_ucqwN0vHENwmCg3KAJVDrZxfK1LjNx

Schulensmeer met Natuurpunt

Woensdag gingen de leerlingen van het zesde naar het Schulensmeer. Daar gingen ze samen met Natuurpunt takken opruimen om zo vogels die in het gras broeden wat meer open ruimte te geven. Zo kunnen ze zich veiliger voelen omdat ze roofdieren van verder zien aankomen. Het werd een fijne en actieve voormiddag. De foto’s zijn te bekijken via onderstaande link.

https://drive.google.com/drive/folders/1e7XRi135ni5xa326enOFosQqKHBDUIBu

Carnaval

Onze carnavalnamiddag was een voltreffer. De weergoden waren ons goed gezind want na de regen van voormiddag was het namiddag droog en kwam zelfs de zon af en toe piepen. Genoeg redenen om er een fijn feestje van te maken. De kinderen van het lager trokken door de straten van Donk en de kleuters hielden een carnavalbal op de speelplaats. Iedereen amuseerde zich en dat was te zien aan al die lachende gezichtjes. Je kan de foto’s bekijken via onderstaande link.

https://drive.google.com/drive/folders/1Trp0vm0vxJPhJIO0mfNe-h4jCh9N8n0q

Sneeuwklassen donderdag 1 maart 2018

Hallo

Hier weer meer nieuws uit Pejo.

Gisterenavond hebben we ons goed geamuseerd tijdens de playback. Elf groepen traden op en gaven het beste van zichzelf. Onder de elf groepen waren er zes van Donk en ze deden het allemaal heel goed, ondanks de plankenkoorts die sommigen hadden. Uiteindelijk kan er maar één winnaar zijn… behalve gisteren dan. Onze jury had een gedeelde eerste plaats voor maar liefst drie groepen en daaronder was er eentje van Donk. Renéé, Ode, Helin en Allysa behaalden de gedeelde eerste plaats. Ze gaven een schitterend optreden weg! Toch ook een dikke pluim voor onze andere groepen want zij deden het ook super!

Deze morgen lag iedereen nog in dromenland toen we hun gingen wekken. Eenmaal aan de ontbijttafel hadden ze hun positieve energie terug gevonden. Dat was nodig want vandaag stonden er weer twee skilessen op het programma. Iedereen glijdt ondertussen gezwind van de berg af. Wat nog belangrijker is, is dat iedereen er nog volop van geniet ondanks de soms stramme spieren, de opkomende vermoeidheid en de af en toe opkomende heimwee. Sommige kinderen beginnen mama en papa nu toch wel te missen maar na wat ‘peptalk’ en een knuffel gaat het beter en kan er terug gelachen worden.

Het kort nu echt af want morgen is onze laatste dag in Pejo. Met pijn in het hart nemen we dan afscheid van dit gezellige dorpje en de mooie besneeuwde bergen. Toch zijn we ook blij dat we iedereen in Donk en omstreken weer zullen terugzien. De mama’s en papa’s zijn ongetwijfeld ook aan het aftellen.

Vanavond staat er eerst nog onze fuif op het programma en morgen gaan we voor- en namiddag nog skiën. Na het avondeten vertrekken we dan richting Donk.

 

Tot gauw!

https://drive.google.com/drive/folders/1i5Rdl1LBEeyxTXI4lXlGkaekZBJAMck3

 

Sneeuwklassen woensdag 28 februari 2018

Hallo iedereen

Wat een avond hebben we gisteren beleefd! De monitoren organiseerden een swingpaleis, dus … de jongens tegen de meisjes. Dan weet je op voorhand al dat iedereen zijn beste beentje zou voorzetten. En hoe! Er werd uit volle borst gezongen (soms geschreeuwd …) en ook dansen ging bij iedereen heel vlot. We hebben ons bij momenten echt krom gelachen. Uiteindelijk trokken de meisjes aan het langste eind maar iedereen had zich ontzettend goed geamuseerd.

Vandaag stond er een rustdag op het programma. Er werd dus niet geskied maar dat wil niet zeggen dat we stilgezeten hebben. We konden vanmorgen een half uurtje langer slapen en dat deed al deugd. Na het ontbijt gingen we om beurt naar het supermarktje, het souvenirwinkeltje en   glijden van een bergje. Morgen zullen er wel wat blauwe plekken zijn op benen en billen van het rollen en botsen maar dat weegt niet op tegen de pret die de kinderen hadden.

Namiddag namen we de grote gondel naar 3000 meter en dat was een hele ervaring. Enkele kinderen gingen met knikkende knieën in de gondel maar uiteindelijk heeft iedereen het overleefd. In de gondel haalden we ons zangtalent naar boven en we kregen spontaan applaus van de skiërs die bij ons zaten.

Nu wordt er nog wat geoefend voor de playback van vanavond en staan de anderen onder de douche. Na het avondeten is het dus eindelijk tijd voor de grote show!

Hier nog de beloofde commentaren van onze meisjes:

Marie: Ik vond de Pejo 3000 heel leuk!

Michelle: Ik vond het leuk in de grote bak met iedereen terwijl we een liedje zongen.

Lina: Ik vond het leuk om met de bak naar de Pejo 3000 te gaan.

Hafsa: Het skiën van de berg is heel fijn.

Myrthe: Er zijn heel leuke avondactiviteiten en de kamers zijn fijn.

Eline: Ik ben van de 2500 meter af geskied.

Selin: Het hotel is gezellig en het eten is lekker.

Nele: De kamer is gezellig en mooi en het hotel ook. Het eten is lekker behalve de rijstpap.

Renée: Het skiën is heel leuk en het hotel gezellig.

Allysa: Het skiën is super fijn en de leraar kan het goed uitleggen.

Amélie: Onze leraar is grappig en het eten is heel lekker.

Helin: Skiën is tof en leuk en we hebben een fijne skileraar. Het eten is lekker.

Ode: De obers zijn lief en het skiën is nog leuker geworden!

 

Tot morgen!

Knuffels aan iedereen en ook voor onze vriendjes en juffen en meesters op school!

https://drive.google.com/drive/folders/1-qIPDn9eM_kZVYFAdnc0uKzpHFBAdMxy